Miért nem szeretik a cicák a vizet?

Bengáli cica / Kép: macskanev.hu

 A macskák takaros állatok, akik napjuk nagy részét önmaguk ápolásával töltik. A nedves szőr rendkívül kényelmetlen egy cica számára, és gyakran sokáig tart a száradása. A nedves szőrzet jóval nehezebb, mint a száraz, így a fürdés után kevésbé fürge és a ragadozók számára könnyebben megfogható.

Van még a sokkfaktor is. Amikor egy ijesztő élmény párosul a vízzel. Például ha véletlenül beleesik a fürdőkádba, ez ijesztő élmény lehet számára, ami miatt egész életében retteghet a víztől.

 Ennek ellenére úgy tűnik, hogy sok macska szeret a futó vagy csöpögő vízzel játszani.. A magatartás szakértők úgy vélik, hogy a macskákat a víz mozgása és az általa kiadott hangok vonzzák, amelyek mind ösztönözhetik a zsákmány elkapására. Az ilyen játék még egy egyébként víztől idegenkedő macska számára is elfogadható.

A háziasított macskák bizonyos fajtái, mint például a Maine Coon , a bengáli és a Turkish Van , kevésbé félnek a víztől, és valóban élvezik az alkalmi úszást. Ezeket a fajtákat egyedivé teszi a bundájuk textúrája, amely vízállóbbá teszi őket, mint más cicafajtákat..

Csatlakozz hozzánk a Facebookon: Mesebolygó

Kitalálós kifestő
Titkos kinccsel tele, minden ember lelke...

Kapcsolódó bejegyzések

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.titihajnalka.eu/