Fát ültet az egész osztály

Titi Hajnalka:  Fát ültet az egész osztály

Volt egyszer egy kisfiú, akit Pistinek hívtak. Pisti nagyon szerette az állatokat és a természetet, mindig kint játszott a parkban vagy a mezőn. Egy napon az iskolában azt mondták, hogy az osztályuknak faültetést kell szerveznie a városi parkban.

Pisti és Fanni nagyon izgatottak lettek a feladat miatt. A tanáruk elmagyarázta nekik, hogy hogyan kell fát ültetni, és hogy miért fontos az erdők védelme. Lelkesen készültek a feladatra, és néhány nap múlva az egész osztály elindult a parkba, hogy fát ültessenek.

Mikor odaértek, a két jóbarát azon vitatkozott, hogy melyik fafajtát kellene ültetniük. Pisti szerint egy tölgyfa lenne a legjobb választás, hiszen ebben a parkban ebből a fajtából van a legtöbb. De Fanni éppen azért, hogy változatosabb legyen a faválaszték, gesztenyefát akart ültetni. Végül barátokhoz illően megegyeztek, és mindkét fajtát ültettek.

- Nagyon jó érzés, hogy segíthettünk a park megszépítésében- mondta Pisti, miután befejezték a faültetést.

- Valóban az, és mától kezdve vigyázni fogunk ezekre a fákra, naponta eljöhetünk megöntözni őket - válaszolta Fanni.

- Legalábbis amikor nem esik az eső.

- Igaz- mosolygott a lány.

- Most már sokkal szebb a parkunk. És az sem , utolsó dolog, hogy az öregebb fák árnyékot adnak a forró nyári napokon.

- Nem csak azért fontosak a fák, mert árnyékot adnak. A levegőt is tisztítják, és oxigént termelnek - mondta Fanni.

- Igazad van. Ha nem lennének fák, akkor nem lenne tiszta a levegőnk. És ez nagyon fontos, mert az embereknek tiszta levegőre van szükségük, a jó egészséghez - elmélkedett tovább Pisti.

 Fanninak további hasznos dolgok jutottak eszébe:

- És ne felejtsük el, hogy az állatoknak is szükségük van a fákra. Kis állatok élnek a fák lombjaiban,  és a fák terméseivel táplálkoznak.

Pisti és Fanni jó ideig még lelkesen beszélgettek a parkban, miközben a fák levelei halkan susogtak a szélben. Amikor pedig hazamentek és este lefeküdtek,  álmukban még több fát ültettek, hogy még több állat és ember élhessen boldogan és egészségben...

Mire jó az esti mese?
Miért hosszú a zsiráf nyaka?

Kapcsolódó bejegyzések

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.titihajnalka.eu/