Mire jó az esti mese?

Titi Hajnalka:  Mire jó az esti mese?

 Volt egyszer egy kis majom, Manu és a barátja Lompos, a kis mókus, akik együtt laktak a dzsungelben. Egy éjszaka Manu sehogysem tudott elaludni, csak forgolódott egyik oldaláról a másikra, nem akart álom jönni a szemére. Úgy döntött, nem forgolódik tovább, inkább meglátogatja Lompost, aki közvetlenül a szomszéd fán lakott, egy barátságos kis odúban.

Elindult hát Lompos odúja felé, és amikor odaért, kopogtatott az ajtón.

- Ki az? - kérdezte Lompos álmosan, hiszen már hajszál hijján elaludt.

- Én vagyok, Manu!- válaszolta a kis majom.

Lompos ajtót nyitott, de nagyon meglepődött, a késői látogatáson.

- Miért nem alszol, Manu? - kérdezte mindjárt.

- Nem tudok elaludni, - panaszkodott Manu. - Úgy gondoltam, hogy talán te tudsz segíteni. Olyan sok gondolat jön- megy a fejemben, nem tudom leállítani.

Lompos mosolygott, és gondolkodni kezdett, hogy kitaláljon egy izgalmas mesét, ezzel akart segíteni a barátjának, hogy el tudjon aludni. Nemsokára ki is ötletelte és elkezdte mesélni. A mese a Holdkirályról szólt, aki egy varázslatos kincset rejtett el az erdőben. Azt beszélték,, hogy aki megtalálja, az örökké szerencsés lesz.

Manu és Lompos nagyon izgatottak lettek egy ilyen lehetőségtől, és azon gondolkodtak, hogy ha ez az egész igaz lenne, hol is keresnék ezt a különleges kincset. Olyan nagyon elmerültek a történetben, hogy elálmosodtak és nemsokára el is aludtak. Álmukban aztán, a kaland tovább folytatódott, ahol sikerült megtalálniuk a király kincsét, és nagyon boldogok voltak, hogy ezentúl mindig mindenben szerencséjük lesz.

Reggel a kis majom megköszönte, hogy a kis mókus ilyen odaadó barátként viselkedett:

- Lompos, te nagyon jó mesélő vagy, - mondta Manu.  - Köszönöm, hogy meséltél nekem.

- Örülök, hogy segíthettem - válaszolta Lompos, és valóban teljes szívéből örült.

Ezután boldogan meséltek egymásnak az éjszakai álmukról, és már alig várták, hogy estére egy újabb mesét találjanak ki közösen, hátha újabb kalandokat élhetnek át, az éj leple alatt, álmukban. 


A kis koala és az igaz barátok
Fát ültet az egész osztály

Kapcsolódó bejegyzések

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.titihajnalka.eu/