Barátaink- e a delfinek?

A delfinek a tengeri emlősök családjába tartoznak, és a bálnák közeli rokonai. 

A delfinek nagyon okosak, játékosak és aranyosak. Sokan szeretik őket a világon! De mennyit tudsz ezekről a kecses lényekről? Íme néhány érdekesség a delfinekről, amit megoszthatsz az osztálytársaiddal.
A delfinek húsevők. Főleg halakat esznek, de rákokat is, mint a tintahal és a garnélarák. Csoportokban, úgynevezett csordákban élnek. Egy csorda akár 1000 tagot is számlálhat! A delfinek barátságosak és segítik egymást. A delfinek és az emberek közötti barátság egy érdekes és rejtélyes jelenség. Köztudottan közös vonásokkal rendelkezünk, mint például a nagy intelligencia, az érzelmi intelligencia, a kommunikációs képesség és a társaságkedvelés. Néha a delfinek úgy tekintenek ránk, mint a csordájuk tagjaira, és segítenek nekünk a bajban.  


De vajon tényleg barátok vagyunk-e a delfinekkel? Ha igen, milyen barátok vagyunk mi a delfinekkel?

A delfinek és az emberek közötti barátság olykor egyoldalú. Néha az emberek zaklatják, bántalmazzák vagy kihasználják a delfineket. Máskor a delfinek is agresszívak vagy durvák lehetnek az emberekkel. Nem tudjuk biztosan, hogy mit gondolnak a delfinek rólunk, vagy hogy miért viselkednek velünk úgy, ahogy. Lehet, hogy csak kíváncsiak ránk, de az is lehet, hogy valami mélyebb kapcsolatot keresnek velünk. A delfinek sok meglepetést tartogathatnak számunkra, és talán még sokat tanulhatunk tőlük. De ha valóban barátok akarunk lenni velük, akkor tisztelettel és óvatossággal kell bánnunk velük, és meg kell őriznünk a természetes környezetüket.

Azok a csodálatos elefántok...
A kis sündisznó nyaralni készül

Kapcsolódó bejegyzések

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.titihajnalka.eu/