Cuki bébicsimpánzt fogadott örökbe egy csupaszív csimpánzhölgy, aki még nem ismerte az anyaságot

 A csimpánzok a legközelebbi unokatestvéreink - génjeink körülbelül 98% -a  azonos.  A csecsemő csimpánzoknak, akárcsak az embereknek, szeretetre, ápolásra és játékra van szüksége. Tehát amikor 2019-ben az édesanyja elhagyta ezt a kis csimpánzt, vigasztalást egy ennivaló plüss majomban talált. 

Sajnos az anyák néha elhagyják gyermekeiket, és amikor ez történt Djibril-el a spanyol malagai állatkertben, saját magának kellett megtanulnia a túlélést. Édesanyja, Kika, akit egy cirkuszból menekítettek ki a bántalmazó tulajdonosoktól, soha nem tanult anyai viselkedést, nem ismert szeretetet, gondoskodást, törődést és születésekor elhagyta a bébijét. A gondozók szerencsére találtak egy csimpánz anyát, aki  elfogadta annak ellenére, hogy még nem volt soha gyermeke. Nagyon fontos volt ez az adoptálás a bébi csimpánz számára, hiszen amit egy csimpánz anyától tanulhatott, azt egy ember soha nem tudta volna neki megadni. 

A Djibrilt 2019. júliusában vezették be a BIOPARK Valencia új környezetébe, és kezdetben egy kellemetlen adaptációs folyamaton kellett átesnie. Az első kiválasztott örökbefogadó anya, akit Malinbannak hívtak, nem mutatott érdeklődést a csecsemő iránt. Szerencsére egy másik nagy majom Eva, Djibrilt a szárnya alá vitte, védelmet és gondozást mutatva annak ellenére, hogy soha nem volt tapasztalata az anyasággal. Djibril túlélési ösztöne és Eva anyai ösztöne minden esély ellenére összehozta őket, és egy évvel a parkba érkezése után Djibril új családot élvezhet.

További információ: bioparcvalencia.es | Instagram | Facebook | twitter.com | youtube.com

Forrás: boredpanda.com

Tegyük szebbé a világot!
A Remény virága

Kapcsolódó bejegyzések

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.titihajnalka.eu/