A Márta ajándéka

Titi Hajnalka:  A Márta ajándéka

 Volt egyszer egy kislány, akit Mártának hívtak és aki nagyon szerette az édesanyját. Márta már régóta gondolkodott azon, hogy mivel ajándékozhatná meg az anyukáját, anyák napjára. Végül úgy döntött, hogy egy saját készítésű ajándékkal lepi meg, mert a tanítónéni azt mondta, hogy az anyukák nagyon szeretik az ilyen különleges ajándékokat.

Nagyon lelkes lett, tele volt ötletekkel és azonnal nekilátott az ajándék készítésének. Egy nagy dobozt keresett elő, majd rengeteg színes papírral, ragasztóval és egyéb díszítő elemekkel felszerelkezve, elkezdtett dolgozni.

- Anyu, ne nézz ide! - mondta Márta, amikor az édesanyja belépett a szobába, miközben ő az asztalnál foglalatoskodott - Az anyák napi ajándékodat készítem.

- Kislányom, hogy te milyen édes vagy! - mondta az édesanya mosolyogva és sietve elfordította a fejét - Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz az ajándékod.

Márta is mosolygott, és folytatta az ajándék készítését. Sokáig dolgozott, de végül elkészült a díszes doboz, tele mindenféle, apró ajándékkal. Fűzött bele gyöngykarkötőt, nyakláncot, készített bele köszöntő kártyát, saját rajzzal és versikével, és még egy glitterezett könyvjelzőt is remekelt, anyu kedvenc olvasnivalójához.

 Igazán sok munkát fektetett az ajándékkészítésbe. Maga a doboz is rengeteg díszítőelemmel volt ellátva. Az anyukája még sosem látott ilyen szépet.

- Oh, Márta, mennyire szép! - mondta az édesanya meghatódva. - Nagyon szépen köszönöm! Boldog vagyok, hogy ilyen csodálatos az én kislányom.

Márta is boldog volt, hogy az édesanyja ennyire örült az ajándékának, még örömkönnyek is gyűltek a szemébe. Nem is volt szükség ennél nagyobb elismerésre. S bár az anyukája csodálattal fogadta a díszes ajándékot, a leginkább mégis annak örült, hogy a kislány anyák napján, különösen nagy szeretettel és figyelemmel vette körül. 

A kislány mosolygott, és az édesanyja karjába bújt, aki azt mondta:

- Köszönöm, hogy vagy nekem Márta. Te vagy az én legszebb ajándékom.

És azóta is az édesanyja minden alkalommal, amikor ránéz a díszes dobozra, boldogan emlékszik vissza, arra a különleges anyák napjára...

Miért hosszú a zsiráf nyaka?
A nagyfülű csacsi és a kötekedő légy

Kapcsolódó bejegyzések

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.titihajnalka.eu/