Mese az eltévedt angyalról

Titi Hajnalka: Mese az eltévedt angyalról 

Egy napon a Mennyországban, ahol minden békés és gyönyörű született egy aprócska, szépséges angyalka.  Mirona mindenben örömét lelte, amit a jóisten megteremtett ezen a helyen, ezért nagyon hálás is volt az életéért, minden pillanatban. Az idősebb angyalok sokat meséltek neki az emberekről, akiket az angyalok segítenek, és elmondták neki, hogy egy napon neki is lesz egy pártfogoltja, akinek teljesítheti a kívánságát. Talán ezért is volt annyira kíváncsi az emberekre. Amikor elég nagyocska lett, egy nap vette a bátorságot és lemerészkedett a bárányfelhőkre, hogy meglesse az embereket. És akkor megpillantotta a szivárványt. Olyan gyönyörűségesnek találta, hogy mindjárt futni kezdett, hogy mielőbb szemügyre vegye. Az ám, de egy óvatlan pillanatban megbotlott egy hengergőző bárányfelhőben, és zuhanni kezdett a mélybe. Nagyon megijedt, végül is ez volt élete első váratlan és kellemetlen élménye. Elájult. 

   Amikor magához tért egy gyönyörű virágoskertben találta magát. A szivárvány még mindig ott ragyogott az égen, de Mirona semmire sem emlékezett. A szépséges virágok annyira lenyűgözték, hogy nem is gondolt másra. 

Elsőként egy kisfiúval találkozott. 

- Ki vagy te?- kérdezte tőle- Gyönyörű szép vagy! Netán angyal vagy? 

- Angyal?- nézett rá értetlen szemekkel Mirona- Mi az az angyal?

- Nem mi, hanem ki? - felelte a kisfiú- Angyalszárnyad van, csak az lehetsz. Márpedig, ha az vagy teljesíthetnéd egy kívánságomat.

A kívánság teljesítésre valami kellemes érzés árasztotta el az angyal szívét. Ez nagyon tetszett neki. Mindjárt fel is lelkesedett:

- És hogyan kell kívánságot teljesíteni?

- Hát igazán én nem is tudom. De az biztos, mi emberek bármit is akarunk megvalósítani elsőként rá kell gondolnunk. Például, ha rajzolni akarok, először elképzelem, hogy fog kinézni. Talán így működik nálatok angyaloknál is a kívánságteljesítés.

- Nos gondolkodni még tudok- felelte Mirona- Mit szeretnél?

- Hogy mit is?- gondolkodott el a kisfiú- Épp szigorú diétán vagyok, az anyukám minden édességet elzárt előlem. Jól jönne egy egész láda csokoládé!

Mirona erre, máris egy láda csokoládéra gondolt s láss csodát, működött! Abban a pillanatban a kisfiú előtt ott termett egy egész láda csokoládé! Bár a csodát egy kis rossz érzés is követte a szíve körül, nagyon örült, hogy teljesíthette a kisfiú kívánságát. Úgy érezte: erre született!


Folytatása következik... 

A bátortalan kisbéka
Pötyi és a feledékeny Ogre

Kapcsolódó bejegyzések

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.titihajnalka.eu/