Az elefántok és a kisegerek

Kép: www.kidsgen.com

 Más népek meséi: Az elefántok és a kisegerek

 Valamikor régen, volt egy falu, amit egy erős földrengés elpusztított. Összeomlott házakat és szétrombolt utakat lehetett látni mindenütt. A falu teljes romokban hevert. A falusiak elhagyták a házaikat, és egy közeli faluban telepedtek le. Az elnéptelenedett romos házakba pedig egerek költöztek. Hamarosan a számuk ezerre, majd millióra nőtt.

A romos falu közelében volt egy nagy tó. Egy elefántcsorda látogatott ide naponta, hogy szomjukat oltsák. Az elefántoknak ahhoz, hogy a tóhoz jussanak, át kellett haladniuk a falu romjain. Ilyenkor több száz egeret tapostak el akarva, akaratlanul. Ez nagyon megkeserítette az egerek életét.

Hogy megoldást találjanak erre a " hatalmas" problémára, az egerek gyűlést tartottak. Ott aztán hosszú órákig tartó megbeszélés után, úgy döntöttek, hogy az elefántok királyával kell közösen megoldást találni. Így aztán, az egerek királya felkereste az elefántok királyát, és így szólt hozzá:

- Felséges elefántkirály, a falu romjaiban élünk, de bármikor az állományod végig sétál a falun, alattvalóim ezrei taposódnak halálra, csordád hatalmas lábai alatt. Kérlek titeket, változtassatok útvonalat! Ha így teszel megígérjük, hogy segítünk bármikor, amikor csak szükségetek van rá.

Ezt hallva az elefántok királya felnevetett.

- Ti patkányok, olyan aprók vagytok, hogy is tudnátok bármiféle segítséget nyújtani az olyan óriásoknak, mint mi? Ennek ellenére szívesen megváltoztatjuk az útvonalunkat a tóhoz, hogy biztonságosabbá tegyük az otthonotokat.

Az egerek királya megköszönte az elefántkirálynak a segítséget és hazatért.

Történt egyszer, hogy a közeli királyság királya úgy gondolta, megnöveli a seregében az elefántok számát. Megparancsolta hát a katonáinak, hogy több elefántot is fogjanak be erre a célra.

A király katonái meglátták épp ezt a csordát, és erős hálót húztak ki az elefántok köré. Az elefántok csapdába estek. Keményen küzdöttek, hogy kiszabadítsák magukat, de mindhiába.

És akkor, az elefántok királyának eszébe jutott, az egerek királyának az ígérete, aki valamikor arról beszélt, hogy szükség esetén segítenek az elefántoknak. Így hát hangos trombitálásba kezdett, hogy jelezzen az egerek királyának. Meghallotta az egerek királya, az elefántok királyának a hangját, és rögvest rohant, híveivel együtt az elefántcsorda megmentésére. Ott találták az elefántokat, több vastag hálóban rekedve.

Az egerek nekiláttak a feladatnak. Több ezer ponton szétrágták a vastag hálót, ami annyira lazává tette, hogy az elefántok szét tudták szakítani az összeset és kiszabadulhattak.

Az elefántok megköszönték az apró egereknek a nagy segítséget, és örök barátságot ígértek nekik.

MESEBOLYGÓ LAPOZGATÓ NYÁR 2021
Melyik állatnak a legnagyobb a szája?

Kapcsolódó bejegyzések

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.titihajnalka.eu/