Az Oroszlánkirály hangoskönyv

Kép: meselandia.tv

 A forgatókönyvet Irene Mecchi, Jonathan Roberts és Linda Woolverton írta. 

Az Oroszlánkirály zenés rajzfilm, a dalokat Elton John szerezte, a szövegeket Tim Rice írta, a rajzfilm zenéje pedig Hans Zimmer alkotása, amelyért Oscar díjat vehetett át hasonlóan a rajzfilm egyik betétdalához, ami szintén elnyerte az arany szobrot. A Disney még két rész készített, Az Oroszlánkirály 2 – Szimba büszkeségét, amely az első rész folytatása és Az oroszlánkirály 3 – Hakuna Matatát, ami az első rész közben játszódik más szemléletből nézve.

Az Orosz lánkirály eredetileg a "Dzsungel királya" címet viselte a készítés időszakában, a készítők néhányan elutaztak Afrikába, hogy megfigyeljék azt a természetes környezetet, amit be kívántak mutatni a rajzfilmben, az animátorok pedig hús-vér állatokat tanulmányoztak. Számos különböző vadállat karakterét alkották meg egy 3D-s számítógépes program segítségével, ami megszázszorozta és a kézzel rajzoltság látszatával ruházta fel őket.

A készítők az Oroszlánkirályt csak másodlagos fontosságként kezelték, ugyanis egy időben készítették a Pocahontas című rajzfilmmel, amitől sokkal nagyobb bevételt és népszerűséget reméltek. Azonban, mikor mindkét rajzfilm a mozikba került, akkor az Oroszlánkirály sokkal több bevételét hozott és sokkal több pozitív visszajelzést kapott, mint a Pocahontas, de mindezek ellenére mindkét rajzfilm sikeresnek bizonyult.

A mese meghallgatásához  kattints a képre itt:

Csatlakozz hozzánk a Facebookon: Mesebolygó 

Urbán Gyula: Minden egér szereti a sajtot
Gerald Durell: Repülő virágok mezeje

Kapcsolódó bejegyzések

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.titihajnalka.eu/