Védelmező cicák

A régészek szerint a macska már tizenkétmillió éve él a földön. A legelterjedtebb álláspont szerint a régi egyiptomiak háziasították a macskát négyezer évvel ezelőtt. A magtárakban tárolt szemes terményt óvta a rágcsálóktól, és az ott menedéket kereső kígyókat is ártalmatlanná tette. A legújabb régészeti feltárások alapján az ember és  macska barátsága akár kilenc és fél ezer évre is visszanyúlhat.

Alexas_Fotos képe a Pixabay -en.

 Ezt a titokzatos, kiismerhetetlenül zárkózott állatot hol istenként tisztelték, hol meg üldözték, máglyára vetették, mert az ördög földi megjelenésének vélték. S bár szimbolikus jelentősége mára jelentősen megfakult, azért az ösztönéből fakadó bölcsessége a régi.

Ördögi eredetét részben az éjszakai kóborlásaiban, nesztelen járásában, sötétben világító szemében vélték felfedezni, másrészt viszont különös megérző képességét tartották ördöginek: hiszen a macska legalább 15 perccel előbb érzékeli a földrengést, a gazdája elmúlását és még a földsugárzásokat is. Azok a pontok a kedvenc pihenőhelyei, ahol az emberre káros földsugárzás legerősebben érvényesül.

A közhiedelem szerint kilenc élete van, s ebben közrejátszik az a megfigyelés is, hogy a macskák túlélnek akár ötemeletnyi zuhanást is és élve kerülnek ki olyan helyzetekből, amelyekbe más élőlény már belepusztulna.

IngoMoringo képe a Pixabay -en.

 A kelta hagyomány szerint a macska az oroszlán tüsszentéséből született.

A legtöbb kultúrában a macska egyfajta szerencsehozó, az emberi létet védelmező lény, akit tisztelni kell. Egyiptomban Básztetet, a föld és a termékenység istenasszonyát is macskafejjel ábrázolták. Időszámításunk előtt ezer körül líbiai eredetű fáraók jutottak Egyiptom trónjára, az egekig emelték a macskakultuszt. A szentként tisztelt állatokat szentélyben tartották, ellátták őket minden jóval, és tetemüket – a fáraókéhoz hasonlóan – bebalzsamozták, s így helyezték örök nyugalomra.


Mark Chen képe a Pixabay -en.

 A buddhizmus szerint a macskalét a jók kiváltsága, a paradicsomba való belépés előszobája. Kínában is természetfölötti képességekkel ruházták fel a bársonytalpú kis négylábúakat: az ártó szellemek, démonok ellenségeinek tartották őket, akik mágikus erővel bírtak. A kínai asztrológiában helyenként a nyúl évét a macska évének nevezték el, és az év szülötteinek személyiségét a macskáéhoz hasonlítják.

Japánban ugyancsak szerencsehozónak tartották – és tartják ma is.

auenleben képe a Pixabay -en.

 Mohamed prófétáról feljegyezték, hogy egy alkalommal inkább óvatosan letépte díszes ünneplőruhája ujját, mintsem megzavarja édes álmukban a köntösén alvó kiscicákat. Míg a mohikán indiánok istenként tisztelték, testvéreik, a kecsua indiánok alapvetően gonosz, félelmetes erőt láttak benne. 

"Isten teremté a macskát, az ördög az egeret"- tartották még az időszámítás kezdetén a rómaiak.

Hiedelmek voltak , vannak és lesznek. Mindenki maga dönti el miben hisz. Amennyiben pozitív alapú a hit előnyünkre válhat. Ezért jobb a pozitív elméletek mellett lehorgonyozni.  Most megtudhatod, milyen típusú cica, hogyan segít az otthonod harmóniában tartásában.

Daga_Roszkowska képe a Pixabay -en.

 A fehér cicák a Hold energiáit közvetítik. Gyógyító hatásúak, stresszmentesítenek, csodálatot hoznak.

klimkin képe a Pixabay -en.

 A királyi megjelenésű sziámik a yan energiákat, a Nap energiáit, sikert és fényt visznek az otthonodba.

Milada Vigerova képe a Pixabay -en.

 Boldogságot, szerelmet, érzelmi stabilitást és szerencsét hoznak a szürke/kék szőrű cicák.

Del Green képe a Pixabay -en.

 A háromszínű cicákat a macskák istennőiként is emlegetik. A jó szerencse velük garantált!

Alexas_Fotos képe a Pixabay -en.

 A vörös cicák nemüktől függetlenül ontják magukból a férfi energiát. Pénzt és jólétet hoznak és segítenek a koncentrálásban.

Jordan Holiday képe a Pixabay -en.

 A néphiedelem szerint a kétszínű macskák a legjobb egerészek. Egyébként bölcsességgel és józan ésszel áldják meg a házat.

Dmitry Tsapenko képe a Pixabay -en.

Az abesszin, vagyis aranyszőrű cica  a Nap energiáit hozza el az otthonodba.

ClaudiaWollesen képe a Pixabay -en.

 A fekete macska kötődik legjobban az okkultizmushoz és a mágiához, de nem a sötéthez! Ő maga tartja távol a negatív energiákat, sőt hihetetlen erővel taszítja őket.

 Forrás: astronet.hu

Csatlakozz hozzánk a Facebookon: Mesebolygó

Gyógyulás pusztán a gondolat által : Dr. Joe Dispe...
Kitalálós kifestő

Kapcsolódó bejegyzések

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.titihajnalka.eu/