Más népek meséi: A négy barát és a vadász

Kép: kidsgen.com

 Más népek meséi: A négy barát és a vadász

 Régen, nagyon régen három barát élt a dzsungelben mégpedig a szarvas, a varjú és az egér. Mivel jó barátok voltak, mindig megosztották egymással az ételeiket, az örömüket de még a bánatban is osztozkodtak! 

Egy nap egy teknős jött hozzájuk, és azt mondta: 

- Megengeditek, hogy csatlakozzam hozzátok? Jó barát lennék. Most olyan egyedül vagyok... Nehezen viselem a magányt.

- Nagyon örülnénk neked - mondta a varjú. - De mi van a személyes biztonságoddal? Sok vadász van a környéken. Rendszeresen látogatják a dzsungelt. Tegyük fel, hogy jön egy vadász, hogyan fogod megmenteni magad?

- Ez is az oka annak, hogy csatlakozni akarok hozzátok - mondta a teknős. 

Amint erről beszélgettek, meg jelent egy vadász. A vadászt látva az őz elszaladt; a varjú felrepült az égre, az egér pedig egy egérlyukba menekült. A teknős megpróbált gyorsan elkúszni, de a vadász elkapta, beletekerte egy hálóba. Szomorú volt, hogy elveszítette az őzet, de úgy gondolta, éhség ellen a teknős is megteszi.

A teknős három barátja nagyon aggódott, amikor látta, hogy új barátjukat csapdába ejtette a vadász. Összeültek, hogy valami tervet eszeljenek ki, hogy kiszabadítsák teknőst a vadász csapdájától. A varjú ekkor magasan felrepült, és kinyomozta merre jár vadász. Az őz észrevétlenül eléje szaladt a vadásznak, és lefeküdt mintha holt volna, arra az útra, ahol a vadász kellett elhaladjon.

A vadász nagyon megörült, amikor újra megtalálta. "Mégiscsak jó lakomának nézek elébe és eladom a gyönyörű bőrét a piacon" - gondolta magában. Letette a teknőst a földre, és elrohant az őzért. Mindeközben, a tervnek megfelelően, az egér átrágta a hálót és kiszabadította a teknősbékát. A teknős sietve kúszott el a folyó vizébe.

A vadász igencsak meglepődött, amikor a közelébe ért, az őz ugyanis hirtelen talpra ugrott, és befutott az erdőbe. Mielőtt bármit megértett volna, már el is tűnt! Mit tehetett? Csüggedten visszafordult, hogy felszedje a teknőst, amelyet otthagyott a földön. De megdöbbenve látta, hogy  a teknős eltűnt! A vadász egy pillanatra azt hitte, hogy álmodik. De a földön fekvő sérült háló elég bizonyíték volt arra, hogy megerősítse, hogy a teknős valami csoda módján kiszabadult. 

A vadász ezen események miatt megijedt és többé vissza sem ment az erdőbe.

A négy barát zavartalanul élhetett míg világ a világ.

Csatlakozz, hozzánk a Facebookon: Mesebolygó

Ma van a Te napod!
Más népek meséi: Miért olyan gyönyörű a Hold?

Kapcsolódó bejegyzések

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.titihajnalka.eu/