Mark Rober , a Nasa volt mérnöke mókusoknak épített igazi kalandpályát

 Mark Rober , a Nasa volt mérnöke mókusoknak épített igazi kalandpályát

 Mark Rober egy különleges akadálypályát épített fel az udvarán a gyakran idelátogató mókusoknak, hogy az ízletes dióért megküzdjenek és izzadjanak.  A videóban szemtanúi lehetünk, hogy néz ki  egy 22 perces mókusparádé, amelyet pusztán a dió iránti vágy vezet. Ez a videó  négy napja a # 26-ik legfelkapottabb Youtube-videó volt, jelenleg  20 és fél millió nézettséggel, a hat nappal ezelőtti megjelenéstől számítva.

Kép: boredpanda.com

 Mielőtt igazi YouTube-sztárrá vált, Mark körülbelül 9 évig a NASA sugárhajtású laboratóriumában dolgozott, ebből hét munkát a  Curiosity rovernél töltött , amely jelenleg a Marson van. Még mellékprojektként elindította a Digital Dudz nevű társaságot, amelyet késõbb a Morphsuits jelmezcégnek adott el.

YouTube-csatornája óriási 1,27 milliárd megtekintéssel és 11,7 millió követővel rendelkezik. 

A Bored Panda kapcsolatba lépett Amanda N. Robin-nal, a kaliforniai egyetem evolúciós biológusával és a Squirrel Gazer társalkotójával, hogy megtudja, mit mond a szakértő Mark Rober akadálypályájáról. 

"Ez egy fantasztikus demonstráció arról, milyen csodálatos akrobaták és tartós problémamegoldó állatok a mókusok" - mondta Amanda.

Kép: boredpanda.com

 Kiderült, hogy az egyik dolog, amely a mókusokat olyan sikeres fajjá teszi, hogy képesek rugalmasan megoldani az új problémákat. 

"A túlélés érdekében a mókusoknak továbbra is kezelniük kell a mókus feladatokat, például téli ételek tárolását, fészkek építését és a fiatalok gondozását, miközben foglalkoznak az emberekkel, az emberek autóival, épületeinkkel és kedvtelésből tartott kutyáinkkal" - magyarázta Amanda.

Így a mókusok megtanultak néhány stratégiát e különleges lehetőségek felhasználására és az emberek hasznosítására.

Forrás: boredpanda.com

Kép: boredpanda.com
Miért csíkosak a zebrák?
Gyermeknapra

Kapcsolódó bejegyzések

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.titihajnalka.eu/