A kis sündisznó meglepetés bulija

Titi Hajnalka: A kis sündisznó születésnapi bulija 

 Sünikének közeledett a születésnapja ezért nagyon izgatott volt. Vajon mit kap majd ajándékba? És ki fog vele ünnepelni? Sünikének két legjobb barátja volt: Demeter, egy másik sündisznó, akit télen issmert meg és Nyuszi, a nyúl akivel nemcsak barátok, de szomszédok is voltak. A két jóbarát már hetek óta titokban készülődött, hogy meglepik Sünikét, egy igazi meglepetés partival. Beavatták a tervükbe sünimamát is, aki nagyon örült a kezdeményezésnek.
Demeter és Nyuszi úgy döntöttek, hogy a parti helyszíne Süninek a kertje lesz. Ott van elég hely a játékhoz és a táncoláshoz, és ott nőnek a legfinomabb gyümölcsök és zöldségek is. A két barát elhatározta, hogy feldíszítik a kertet lufikkal és virágokkal. Azt is eltervezték, hogy milyen finomságokat fognak készíteni: almás pitét, répás muffint, mogyorós kekszet és málnás limonádét.
A nagy nap reggelén Demeter és Nyuszi korán felkeltek, hogy mindent előkészítsenek, mielőtt Sünike felébred. Elindultak hát Sünike házához. Útközben összeszedték az összes lufit, amit előző nap elrejtettek az erdőben. Amikor megérkeztek Sünike kertjébe, ott várt rájuk sünimama. Ő már befejezte a takarítást és az ágyazást, és most segített nekik feldíszíteni a kertet. Hamarosan elkészültek: mindenhol színes lufik díszelegtek és friss virágok illatoztak.
Most jött a legfontosabb rész: az ételek elkészítése. Demeter és Nyuszi bevonultak sünimamával a konyhába, és nekiláttak sütni-főzni. Mindenki segített valamiben: Demeter reszelte a répát és az almát, Nyuszi keverte a tésztát és szórt rá mogyorót, Süninek az anyukája pedig sütötte a pitéket és a muffinokat. Közben vidáman beszélgettek és nevetgéltek. Amikor elkészültek az ételekkel, kivitték őket az asztalra.
Most már csak egy dolog hiányzott: Sünike maga. Demeter és Nyuszi elbújtak egy nagy bokor mögött, sünimama pedig bement ébreszteni őt.
- Kelj fel, drágám! - mondta neki gyengéden. - Ma van a születésnapod!
Sünike álmosan nyitotta ki a szemét. Szeretett hétvégén tovább lustálkodni a kelleténél. De amikor meghallotta, hogy ma van a szülinapja, úgy kipattant az ágyból, mint még soha.

- Ma van a szülinapom?!Hurrá! - örvendezett lelkesen.
- Igen! - mondta az anyukája. - Ki jönnél a kertbe? Van egy meglepetésem neked!
Sünike felült az ágyban, felhúzta a papucsát és kíváncsian követte az anyukáját. Amikor kimentek a kertbe, Sünike meglepetten látta, hogy milyen gyünyörűen fel van díszítve a kert: tele volt színes lufikkal, és virágokkal. Az asztalon pedig finom illatos sütemények várták. 
- Ez mind az én kedvemért? Olyan gyönyörű!- kérdezte Süni.
- Boldog születésnapot!- kiáltották egyszerre Demeter és Nyuszi, miután előugrottak a bokor mögül.
Sünike nagyon meghatódott. A két legjobb barátja ott állt előtte, mosolyogva és tapsolva és őt ünnepelték.
- Ti ezt mind nekem csináltátok? Köszönöm szépen! Még sosem voltam ilyen boldog!- Sünike odasietett a barátaihoz, és átölelte őket.- Köszönöm, köszönöm, köszönöm! - hálálkodott még mindig- Ti vagytok a legjobb barátok a világon!
Aztán odament az anyukájához is, és megpuszilta őt.
- Köszönöm, anya! - mondta Süni. - Te vagy a legjobb anya a világon!
Sünike tényleg boldog volt. Aztán elkezdődött a parti: ettek, ittak, játszottak, táncoltak és nevettek. Sünike még ajándékot is kapott: többek között egy szép piros labdát, amit Demeter és Nyuszi vettek neki. Nagyon örült neki, és rögtön elkezdett vele játszani.
A parti végén Süni megköszönte mindenkinek a meglepetést.
- Ez volt az életem legjobb születésnapja! - mondta. - Nagyon szeretlek benneteket!
Demeter és Nyuszi is megölelték őt.
- Mi is nagyon szeretünk téged! - mondták - Örülünk, hogy örömet szereztünk neked!
Sünike boldogan bújt be az ágyába. Mielőtt elaludt volna, még egyszer megnézte a piros labdáját, amit a barátaitól kapott. Azt gondolta magában: milyen jó dolog szeretni és szeretve lenni. Ez az egyetlen dolog, amivel tényleg mindenki boldog lehet...

Az orángutánok életmódja
Rapunzel

Kapcsolódó bejegyzések

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.titihajnalka.eu/