Cécile Aubry : Szegény Poly!

 Cécile Aubry táncolni tanult és színpadi tanulmányokat folytatott. 1947-től főként szerelmes szerepkörben filmezett. 1948-ban 20th Century Foxnál kezdte pályáját. Kirobbanó sikert, nemzetközi elismerést aratott a Manon (1949) modernizált változata címszerepében. Ezt az alakítást Velencében a fesztiválon is jutalmazták.

 Férjhezmenetele után ritkán szerepelt filmekben. Férje Si Brahim El Glaoui  marokkói herceg volt. Fia, Mehdi El Glaoui (1956) francia színész.

Poly című képeskönyve 1969-ben magyarul is megjelent. Az 1960-as években a francia televízió gyermekműsorai számára rendezett.

Ismert gyermekkönyv-illusztrátor, és jónevű grafikus is volt. Alkotásai közül három gyermekműsorát, a Poly-t, (1961) a Belle és Sebastiane-t (1965) és a Sebastiane az emberek között című sorozatot Magyarországon is vetítették. A két előbbi filmsorozat a gyermeklélek ismeretéről, fordulatos cselekménybonyolításról, a műfaj biztos ismeretéről vall.

 Szegény Poly! Szegény szerencsétlen kis póniló! Gazdája a cirkuszigazgató rosszul bánik vele, gyakran súlyosan bántalmazza. Pascal nem tudja ezt elviselni. Elhatározza, hogy bármi módon, de megmenti a kedves lovacskát. De mit tehet egy olyan kisfiú mint Pascal? Igazán nagyon nehéz szembeszállnia egy kegyetlen felnőttel! Szerencsére olyan segítőtársai akadnak, mint Brigitte és Vincent, végül pedig egy véletlen és szerencsés felfedezés hoz döntő fordulatot az izgalmas póniszöktetésben. A kalandos regény Kass János művészi illusztrációival kerül a magyar olvasó kezébe.

Csatlakozz hozzánk a Facebookon: Mesebolygó

A Most karjaiban
Nagy Karácsonyi Zeneklub: 24 karácsonyi és adventi...

Kapcsolódó bejegyzések

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.titihajnalka.eu/