Neville Goddard hangoskönyvek

Bob Ramóna előadásában, Fordítás: Szabó Petra 

Goddard úgy gondolta, hogy a Bibliát az emberi psziché példázatának kell tekinteni, szemben a történelmi eseményekkel. Ezért Goddard nem hitt egy külső Istenben, aki válaszol az imákra, hanem inkább abban, hogy mindenkiben " belül ott él a teremtő" . 

Abdulahhal ugyanis a biblia eredeti nyelvén tanulmányozták az írásokat , melyek szerint például Ézsau és Jákob, Izsák fiainak története egy metafora arra, hogy az emberek miképpen manifesztálják vágyaikat. Szerinte a biblia több igéje, példázata mind arra utal, hogy az ember saját természetében hogyan győzze le a rossz gondolatokat és hogyan teremtse meg magának a boldogságot pozitív érzései és gondolatai által.


ToniaD képe a Pixabay -en.
Neville Goddard
Abdullah

 Neville Goddard minden idők egyik legnagyobb misztikusa. Barbadosi származású, amerikai metafizikai tanító. Azon úttörők egyike, akik felismerték annak törvényét, hogy "a képzelet teremti a valóságot".

Neville saját spirituális fejlődésében az egyik legfontosabb személynek egy zsidó misztikust tartott, Abdullaht (Arnold Josiah Ford), akivel együtt tanulmányozta a Kaballát és a szentírás rejtett szimbolikáját. Abdullahról nem tudni sokat, viszont Neville gyakran emlegette az előadásaiban.

Neville Goddard karizmatikus egyéniség volt, aki az "Új Gondolat" filozófiáját hirdette. A barbadosi St. Michael-ben született 1905-ben, Nathaniel Goddard és Wilhelmina Nee Hinkinson negyedik gyermekeként. (Kilenc testvére volt, nyolc fiú és egy lány).

1922-ben az Egyesült Államokba utazott, hogy tizenhét évesen drámát tanuljon.

Időközben táncos lett, és megismerkedett első feleségével, akitől született egy fia; Joseph Neville Goddard.

Angliában tánccsoportjával turnézva ismerkedett meg a metafizika rejtélyeivel, miután egy skót nemes az elme hatalmáról szóló könyveket adott neki kölcsön. Neville visszatért New Yorkba, otthagyta a szórakoztatóipart, és az 1972-ben bekövetkezett halálláig a spirituális tanulmányoknak szentelte az életét.

Neville első házassága rövid volt, a válás után egyedülálló maradt, majd az 1930-as években találkozott második feleségével, egy tervezővel, akitől született egy Viktória nevű lánya.

1945-ban, 38 évesen besorozták az Egyesült Államok hadseregébe. Kellemetlen volt számára, mivel úgy érezte, hogy túl öreg ehhez, ráadásul gondoskodnia kellett a feleségéről, és a kislányáról. Neville alkalmazni kezdte a tanításait, és bevetette a képzelet erejét, hogy elképzelte, hogy kiléphessen a seregből. Néhány hétnyi kiképzés után elbocsájtották, viszont megkapta az amerikai állampolgárságot.

1931-ben találkozott Abdullahal, az etiópiai rabbi egy előadása után. Öt éven át együtt tanulmányozták a kabbalát, a hébert, és a szentírásokat.

Dr. Joseph Murphy is találkozott Neville tanítójával. Az ő szellemi fejlődésére is nagy hatást gyakorolt.

Neville sosem örvendett akkora hírnévnek, mint Ernest Holmes, vagy Norman Vincent Peale, mégis, karrierje csúcsán több ezer követője volt. San Franciscó-i, Los Angeles-i és New York-i előadótermekben és templomokban tartott előadásokat. Az 1950-es évek közepén rádiós és televíziós műsorokban is sikerült terjesztenie a tanításait.

Forrás: Szabó Petra 

 Neville Goddard hangoskönyvei meghallgathatók : Itt

 További könyvei letölthetők pdf.- ben  : Neville Goddard magyarul

Sziromka és Zöldike
Kitalálós kifestő

Kapcsolódó bejegyzések

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.titihajnalka.eu/