Mianmar: Mrauk U, a templomok városa

Kép: cdn.thecrazytourist.com

 Mianmar: Mrauk U​, a templomok városa

 Mrauk U egy fontos régészeti város, amely egykor világváros volt. A 16. században itt élt 120 000 ember. Ez körülbelül annyi lakos, mint akkoriban London lakossága, és tízszer annyi ember, mint a 16. századi Berlinben.

A hely a 19. században elvesztette fontosságát, és most alig több, mint egy óriási falu. A Mrauk U-ba utazás minden bizonnyal nagyon különleges élmény. Mianmar egyik legfontosabb helye történelmi és kulturális szempontból, mivel az 1431-ben hatalomra kerülő Arakanese Királyság fővárosa volt.  Abban az időben a Mrauk U egész területén pazar pagodákat és palotákat építettek a királyi családnak, melyek közül  sok templom ma is fennmaradt. Aki szereti az ősi régészetet, vagy csak többet szeretne tudni a mianmari történelemről, annak ez egy remek hely a múlt felfedezésére.Vastag falai miatt úgy gondolják, hogy eredetileg egy erőd volt, de nem a szokásos okból kifolyólag építették, vagyis nem a megszállóktól nyújtott védelmet, hanem a templomokat védték az erős széltől. 

Kép: diamir.de

 Az idelátogatók rengeteg kőtemplomot csodálhatnak meg a városban. A zárkózott, távoli városhoz ugyan nem egyszerű eljutni, de abszolút megéri kibírni a 4-7 órás hajóutat a Kaladan-folyó egyik mellékfolyóján. Az idelátogató turisták jobban teszik, ha esőkabátot is visznek magukkal, mert a régióban évente körülbelül 1,2 méter eső esik.

Kép: latvanyossagok.hu

 Sajnos  Mrauk U-ban már nem lehet megcsodálni az eredeti királyi palotát, mivel csak a falak maradtak épen, amelyek jelenleg is omladoznak. Az udvaron azonban meglátogatható a Régészeti Múzeum, amely a Mrauk U-ból  megmentett antik tárgyak gyűjteményét kínálja megtekintésre. Séta közben számos Buddha-szobrot és kivételes ősi érméket is szemügyre lehet venni. Itt láthatóak a kövek, amelyeken faragott feliratok vannak és  Mrauk U festményei , amelyek a várost a valamikori dicsőségében ábrázolják.

Kép: www.thecrazytourist.com

 A Kothaung Paya számát az egyik leglátogatottabb helynek tekintik, ami a régió legnagyobb temploma is. Különösen lenyűgöző a sokoldalú vezető folyosó közel 90 000 buddha alakjával . A Kothaung-templom a helyi szerzetesek népszerű célpontja, Azt állítják, hogy Mintaikkha király 1553-ban építette, és a Shittaung Paya riválisa volt.

Ez a templom egykor romokban feküdt, de az 1990-es években rekonstruálták igaz  a felújítási projektet kissé elsiették , de még mindig jó képet kaphatunk arról, hogy milyen lehetett a régi időkben.

Kép: tracesandplaces.de
Szerzetesek csoportos fotót készítenek a Kothaung-templomban / Kép: tracesandplaces.de
Kép: cdn.thecrazytourist.com
Kitalálós kifestő
Kitalálós kifestő
 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.titihajnalka.eu/