Mesebolygó Lapozgató Ősz 2021

Megjelent a Mesebolygó Lapozgató Őszi száma! Megvásárolható: Google Play

Sajnálom, de az ingyenes időszak lejárt. Regisztráció után viszont, e- mailben elküldöm Neked ingyen! Cserébe nem kérek mást csak egy nevet és e- mail címet. Kérlek a feliratkozást az oldalmenüben ( FELIRATKOZÁS ITT) vagy a Feliratkozás/ regisztráció menüpontban végezd,mivel a cikkek fölötti " feliratkozás frissitésekre" nem működik megfelelően, innen nem kapom meg az e- mail címeket. 

Köszönöm, hogy követed a munkámat!

Mindjárt az elején egy verses mesével indítok, amiből megtudhatod, mivel foglalkoznak a malackák ősszel. Mivel közeledik a tél, ilyenkor az állatok, akiknek szüksége van élelemre a téli szunyókálás közben, gyűjtögetésbe kezdenek. A természet úgy gondoskodik róluk, hogy sok- sok termést hoznak a növények, amiből bőven lehet betakarítani.  

Malacka egyik legjobb barátja a sárgarigó. Tudtad- e? rovatomban bemutatom neked, ennek a csodás énekesmadárnak az életmódját. Tudtad- e például, hogy a sárgarigó is vándormadár?

Ezekután játékos feladatok és színezők várnak, valamint két csodás kis mókusos vers kalandoz el újra az erdőbe.

Megismerheted Pöfit, a kis sárkányt, akit azért hívnak így, mert tűzokádás helyett csak pöffög, mint a gőzmozdony. Ezért le is nézik őt a társai az óvodában és senki sem barátkozik vele. Nagy magányát csak a szülei szeretete enyhíti valamelyest. Egy nap aztán találkozik egy sérült egérkével, akinek segít hazajutni, valamint két csapdába került hangyával, akiket kiszabadít a pók hálójából és igazi barátok lesznek. Egérke anyukája adja az ötletet, hogy menjenek el a sárkánydoktorhoz, hogy vizsgálja meg Pöfi manduláját, nem- e az akadályozza a tűzokádásban? Hogy meggyógyul- e végül, megtudod, ha elolvasod a mesét!

Gyermekkoromban engem mindig lenyűgöztek az orosz népmesék. Most ezek közül dolgoztam fel, a kis lángos meséjét. Bízom benne, hogy ez a mese, az új generáció szívét is meghódítja. Hamarosan mesélő videóban is meghallgatható lesz. Addig is kalandozz velem a lapozató oldalain, a kis lángos nyomában!

Ellátogatunk az állatkert oviba, sütit sütünk Makk Tóbiással, megtudhatjuk hogyan telel a sündisznó, a mókus, a gyík, a denevér, és még sorolhatnám! Elkalauzollak a nagy madárszépségversenyre, amelyben közelebbről is megismerheted a búbos bankákat. Folytatódik Bíborka, a kicsi tündérlány története, a 9. fejezettel, amelyben egy igazi varázserejű csodaalmáról mesélek. Végül elmesélem neked a lusta hörcsög és a szorgos mókus történetét.

Várlak szeretettel! Tarts velem most is és érezd jól magad!

Részletes tartalom itt:  

Mese a kis lángosról ( orosz népmese alapján)
Itt van az ősz, halihó!

Kapcsolódó bejegyzések

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.titihajnalka.eu/