Mesebolygó Lapozgató Tél 2022

Megvásárolható: eRikkancs.hu

 A Mesebolygó Lapozató téli számában, ahogy azt már megszoktátok, nemcsak mesék és versek várnak Titeket, hanem ismeretterjesztő írások, változatos kinyomtatható fejtörők és ügyességi játékok, színezőkkel.

Mindjárt az elején a borz és a csiga barátságáról mesélek egy verses mesében, amelyből kiderül, hogy bizony senkit sem szabad alábecsülni, mert mindig akkor ér minket a legnagyobb meglepetés, amikor nem is számítunk rá. Ezután megismerkedhetsz Tubival, az elefántfiúval, aki állandóan bajba keveredik, mert elfeledkezik minden szabályról játék közben. Mivel ez nagyon veszélyes az elefántgyerekekre, az elefántmamák nem győznek rá
figyelni. Egy nap megismerkedik egy kisegérrel és összebarátkoznak, ő segíti át ezen az odanemfigyelős időszakon, cserébe pedig a kisegér egész álló nap elefántgolhat.
Tovább haladva megismerkedhetsz Cseppecskével, akinek minden vágya, hogy beutazza a világot. Mire a mese végére érsz garantáltan nagyon sok mindent megtanulsz a vízről, úgyhogy, ha bővíteni szeretnéd ez irányban az ismereteidet, ki ne hagyd ezt az olvasmányt! A mese végén pedig próbára is teheted a tudásodat a hozzá tartozó mesekvízben.
A csodák földjén című mesében, egy kislány és egy jegesmaci barátságáról olvashatsz. Ez a történet a sok- sok boldog móka mellett az elválás, és az elfogadás fogalmát is segít elfogadni a gyerekeknek, megérteni olyan nehéz dolgokat, amelyekkel az életben ők is bármikor szembetalálhatják magukat.
Bemutatom nektek a havasi mormotát, ami egy nagyon aranyos állat és bár a mókusok rokona, sokkal nagyobb állatka. Megismerkedhettek az életmódjukkal, mindennel, ami velük kapcsolatos.
10 oldalon keresztül vár rád, mindenféle fejtörő és találóskérdés, remélem kellemes időtöltés lesz ez számodra, a hideg téli napokon. Médea két csodás ünnepi receptet oszt meg velünk.
Ezután mesélek neked a varázslatos jégvirágokról és a tél más gyönyörűséges csodáiról. Két mesét hoztam más népektől ebben a számban, az egyikben a hosszú tél történetét ismered meg, a másikban pedig egy igazi ír tündérmesét, egy hercegnőről és egy törpéről.
Megismerhetsz kilenc téli ünnepi hagyományt a nagyvilágból, amelyek első pillantásra talán elég ijesztőnek is tűnnek majd. Egy újabb verses mesében egy orosz népmesét dolgoztam fel Morozko= Fagyapó történetét.
Ha kedvet kaptál a Lapozgatóhoz, ne habozz, várlak szeretettel!

Mesebolygó Lapozgató Ősz  2022 

Megvásárolható: eRikkancs.hu

 A Mesebolygó Lapozgató legfrissebb számában most is, mint mindig számtalan mese, vers és ismeretterjesztő cikk vár Rád. Próbára teheted a szövegértésedet, a mesék végén szereplő mesekvízekben, valamint a tudásodat a Kisokosoknak szánt kvízben. Ebben a számban, a szokásosnál több a találóskérdés is, mindazoknak akik szeretik a fejtörőket. Természetesen találsz benne színezőket, számolókat és még labirintusokat is, hogy ne csak az olvasásról szóljon az ősz.

De lássuk kicsit részletesebben a tartalmat:

Vendégváró rovatomban bemutatkozik Pántya Emőke író, költő Bihardiószegről, négy őszt idéző, kedves verssel. Aztán megismerheted Bencét, aki épp elsőosztályba készül, de ahogy közeledik az iskolakezdés úgy hatalmasodik el rajta a FÉLELEM. Még szerencse, hogy Nagypapinak van egy különleges varázstolla, ami hipp- hopp eltünteti a rosszérzéseket. De mégis hogyan?

Bemutatom neked a magányos madárijesztőt, akinek a legjobb barátja egy figyelemzavaros kismadár. Te ismersz figyelemzavaros gyerekeket, vagy netalán van is ilyen különleges barátod? Ha igen, tudnod kell, csodálatos ember vagy, mert nem ítéled el azokat, akik egy kicsit másak nálad!

Ezópus időszámításunk előtt 620- 564 között élő meseíró volt, számtalan tanulságos mesét írt. Fríg rabszolga volt: alacsony termetű, púpos ember, aki szellemi képességeivel kiemelkedett kortársai közül, s gazdája szabad emberré tette. Mesemondó tehetségével nagy népszerűségre tett szert, és hamarosan bekapcsolódott a kor politikai életébe is. Én most a kisteknős és a sas című meséjét dolgoztam fel, egy verses mese formájában. Remélem tetszeni fog.

A kislányok közül biztosan sokan szeretik a sellő meséket. Ebben a számban, egy tündéri sellőlányról mesélek nektek, akit Pancsikának hívnak és akinek a legjobb barátja Pocika, a csikóhal, valamint Pufi és Szuri, a két gömbhal.

A tenger számtalan titkot rejt még a kutatók számára is. Mivel az életkörülmények odalent egészen másak, mint a víz fölött, így az emberek számára nagyon nehéz a mélytengeri élővilág felderítése. Ismeretterjesztő cikkemben arról írok, hogy mégis milyen körülmények uralkodnak itt, a hatalmas nyomás és örök sötétség birodalmában. Meghökkentő rovatomban pedig 10 különleges mélytengeri állatot mutatok be nektek.

Médea megtanít minket szilvásgombócot készíteni. Azt hiszem ennél finomabb étel, nincs is ilyenkor ősszel.

Írok nektek a vándormadarakról, egészen pontosan arról, hogy hogyan tájékozódnak?

Grimm mese feldolgozásomban Rapunzelről mesélek. Az Őszi kép rajzoló versikém segít neked őszi tájképet rajzolni az esős, hideg napokon. Tedd próbára magad, vedd elő a ceruzát és a színest és alkoss! Lássuk hogyan tudod megvalósítani az általam elképzelt képet?!

Megismerheted Szilit a szivárványpónit, akiről mindjárt két történetet is hoztam. Ráadásul a mese végén ki is színezheted a meséhez készült illusztrációt.

Más népek meséi című sorozatomban három mókás állatmesét hoztam, az elsőből megtudhatod, miért nincs szőr az oposszum farkán, a másodikból, hogy miért esznek a kígyók békát, és a harmadikból pedig azt, hogy a denevérek miért nem jönnek elő nappal? Ugye milyen izgalmasan hangzik?

Ezenkívül megismerheted Halloween történetét és még egy igazi Halloweeni mesét is olvashatsz.

Mesebolygó Lapozgató Nyár 2022 

Megvásárolható: www.eRikkancs.hu ( 1270 forint)

 Megérkezett a nyár, megjelent a Mesebolygó Lapozgató legfrissebb száma, tele mesékkel, versekkel, fejtörőkkel és érdekes ismeretterjesztő cikekkel.

Többek között megismerkedhetsz Julikával, a július tündérrel, megtudhatod mi mindennel foglalkozik, hogy csodás júliust varázsoljon nekünk. Mesélek Médiről, a macskás lányról, akinek a lelkesedése mindenkit magával ragad és eléri, hogy egy igazi állatmenhelyet hozzanak létre az elárvult cicáknak és kutyáknak. Ellátogatunk Aprófalvára, a boldogságos csigához, elmesélem minek köszönheti ezt a különleges nevet, a mese végére te is megtanulhatod, hogyan érheted el, hogy mindig jól érezd magad és boldogságos légy!

Ki ne ismerné a Szépség és a Szörnyeteg történetét? Ha szereted ezt a varázslatos, romantikus történetet, olvasd el az én feldolgozásomat, egy verses mese formájában, bízom benne, hogy elnyeri a tetszésedet. Más népek meséi rovatomban egy kínai népmesét hoztam, amely a kutya- macska barátság miértjét fontolgatja. Egy újabb verses mesében, orosz népmese feldolgozást olvashatsz, melynek az eredeti címe Teremok. Én „ A kis kunyhó" címet adtam neki.

Vendégváró rovatomban bemutatkozik Pete Margit író, költő, öt nagyszerű versikével, amely garantáltan meghozza a gyerekek kedvét, akár a rajzoláshoz is.

Állati hősök címmel olyan állatokról írok, akik nagyszerű tetteikkel kiérdemelték a HŐS jelzőt.

Kata egy harmadikos kislány, aki megkapja élete első rossz jegyét. Egy világ omlik össze benne és nagyon fél elmondani a szüleinek... Ebből a kedves kis meséből megtudhatod, miért nem érdemes rágódni a rosszul sikerült dolgokon.

Mesélek olyan különleges kutyákról akiket detektáló kutyáknak hívnak, ők azok akik segítenek a rendőrségnek és nyomoznak mindenfélék után. Bemutatom az első 6 legjobb nyomkövető kutyát, és ezek közül azokat is, akiket a leginkább ajánlanak gyerekek mellé házikedvencnek.

Megismerhetitek Chasert a border collie- t, aki 1000 emberi szót ismer!

Erről és még sokminden másról olvashatsz, 101 oldalon keresztül, a Mesebolygó Lapozgató Nyári számában. Várlak szeretettel!

Szerezd meg most kedvezményesen! Hogy hogyan? 

 Nincs más dolgod mint 1000 forinttal támogatni a honlapon a munkámat és a megjegyzésben feltüntetni, hogy: Nyári Lapozgatót kérek!


 A lejárt kiadások ingyenesek, csak haladj lejjebb és töltsd le őket!  

Mesebolygó Lapozgató Tavasz 2022 

Megvásárolható: www.eRikkancs.hu

 Megérkezett a tavasz, újra itt a Mesebolygó Lapozgató, amelyben a saját írásaim mellett, bemutatok néhány mesét, más népektől, illetve a régmúltból is. Természetesen most sem maradnak el a mesekvízek, amelyekben próbára teheted a szövegértésedet, továbbá törheted a fejed a találós kérdéseken, barangolhatsz játéklabirintusban és még békát is ugráltathatsz, vonalkövető gyakorlás közben.

Két új rovattal bővült a lapozgató kínálata, az elsőben megismerkedhetsz Médeával Bihardiószegről, aki egyedi recepteket ajánl, azoknak a kisfiúknak és kislányoknak, akik szívesen kipróbálnák magukat a konyhában, természetesen kizárólag, szülői felügyelet mellett. A második rovatban olyan írókat mutatok be, akik ugyancsak nagy örömmel írnak gyerekeknek. Az aktuális számban, Szabó Ágnes Csibe mutatkozik be, három mókás versikével, aki imádja az állatokat és nagyszerű keresztanyja, egy különleges fiúcskának, akinek a neve Donát.

De, hogy miről is olvashatsz tőlem?

Mesélek egy tündéri katica és hóvirág barátságáról, amit egy orosz mese ihletett, egy kedves anyák napi versikét is találsz, amit akár meg is tanulhatsz anyák napjára, hogy elszavald. Betekintést nyerhetsz, a most készülő színezős mesekönyvembe, aminek az a különlegessége, hogy minden egyes meséhez, mellékelem az illusztráció kiszínezhető változatát, hogy kedvedre kifesthesd azokat!

Ízelítőnek, máris három mesét olvashatsz belőle a lapozgatóban.

Megismerheted a gőgös nyuszi történetét, aki nagyon megbánta, amiért megbántotta az anyukáját, találsz két új verset a húsvétról, egy verses mesét a varázshattyúról ( Andrew Lang meséjének feldolgozása), egy újabb versikém arról mesél, hogyan fogadják a tavaszt az erdőben. Kivételesen, a felnőtteknek is hoztam egy mesét Esélyről, amely valódi tanulsággal szolgál, végül beleolvashatsz a nemrég megjelent hangoskönyvembe, amelynek címe: Marci és a Hétmérföldes csodacipő.

Ismeretterjesztő cikkeimben, elképesztő rekordokat olvashatsz a békákról, számtalan érdekes dolgot megtudhatsz a flamingókról, és megismerkedhetsz egy különleges állattal: a kancsillal, akiről két mókás mesét is hoztam, egy igen távoli országból, nevezetesen Indiából.

Ha felkeltettem az érdeklődésedet, várlak szeretettel!

Szerezd meg most kedvezményesen! Hogy hogyan? 

 Nincs más dolgod mint 1000 forinttal támogatni a honlapon a munkámat és a megjegyzésben feltüntetni, hogy: Tavaszi Lapozgatót kérek!

Mesebolygó Lapozgató Tél 2021  

 Megvásárolható: www.eRikkancs.hu 

Mit találsz a Téli Lapozgató világában?

Számtalan mesét és versikét, amelyek már csak arra várnak, hogy elolvasd őket! Szokásomhoz hűen, a mesék végén mesekvízekkel kedveskedem, amelyekben próbára teheted a szövegértésedet, továbbá színezhetsz, számolhatsz és ügyeskedhetsz. Az állatkedvelőknek, hoztam néhány ismeretterjesztő cikket, tippeket adok a madarak etetéséhez, valamint felsorolok néhány állatok által felállított Guinness rekordot.

Elsőként ellátogathatsz velem Télapó műhelyébe, majd egy orosz népmesefeldolgozásom következik. Talán hallottál már az óriási répáról, amit nagyapa nem tudott kihúzni, olyan nagyra nőtt. Most elolvashatod az én változatomat, ami egy verses mese. Ezután egy ravasz mese következik „Rokon tüskés kabátban" címmel. Már biztosan ki is találtad, hogy a főszereplő egy süni, akit megpróbál átverni a róka. Vajon sikerrel jár- e, a róka ravaszkodása?

Egy keleti legendát hoztam karácsonyra, amiből nem csak a karácsonyfa születését ismerheted meg, de a kis Jézusét is. Megtudhatod, hogyan várja a tavaszt a kisegér, valamint, hogy mi mindenre képes Mikulás varázssapkája? Megismerhetitek Rémálomfaló Szörnyit, aki a gyerekek álmát felügyeli éjjelente, mostmár neked sincs mitől félned, elhiheted! Elkészült a Hamupipőke feldolgozásom verses mese formában, olvashatsz Beniről, aki óriásit füllentett a barátainak, hogy újra visszaszerezze a figyelmüket. Mesélek neked egy rejtélyes répatolvajról, aki éjszaka ellopkodja a hóemberek orrát... Ha felkeltettem az érdeklődésedet, várlak szeretettel! 

Szerezd meg most kedvezményesen! Hogy hogyan? 

 Nincs más dolgod mint 1000 forinttal támogatni a honlapon a munkámat és a megjegyzésben feltüntetni, hogy: Téli Lapozgatót kérek!

Ingyenes számok:  

Mesebolygó Lapozgató Ősz 2021 

Letöltés: ITT

Az őszi szám tartalmából:

Mindjárt az elején egy verses mesével indítok, amiből megtudhatod, mivel foglalkoznak a malackák ősszel. Mivel közeledik a tél, ilyenkor az állatok, akiknek szüksége van élelemre a téli szunyókálás közben, gyűjtögetésbe kezdenek. A természet úgy gondoskodik róluk, hogy sok- sok termést hoznak a növények, amiből bőven lehet betakarítani.

Malacka egyik legjobb barátja a sárgarigó. „Tudtad- e?" rovatomban bemutatom neked, ennek a csodás énekesmadárnak az életmódját. Tudtad- e például, hogy a sárgarigó is vándormadár?

Ezek után, játékos feladatok és színezők várnak, valamint két csodás kis mókusos vers kalandoz el újra az erdőbe.

Megismerheted Pöfit, a kis sárkányt, akit azért hívnak így, mert tűzokádás helyett csak pöffög, mint a gőzmozdony. Ezért le is nézik őt a társai az óvodában és senki sem barátkozik vele. Nagy magányát csak a szülei szeretete enyhíti valamelyest. Egy nap aztán találkozik egy sérült egérkével, akinek segít hazajutni, valamint két csapdába került hangyával, akiket kiszabadít a pók hálójából és igazi barátok lesznek. Egérke anyukája adja az ötletet, hogy menjenek el a sárkánydoktorhoz, hogy vizsgálja meg Pöfi manduláját, nem- e az akadályozza a tűzokádásban? Hogy meggyógyul- e végül, megtudod, ha elolvasod a mesét!

Gyermekkoromban engem mindig lenyűgöztek az orosz népmesék. Most ezek közül dolgoztam fel, a kis lángos meséjét. Bízom benne, hogy ez a mese, az új generáció szívét is meghódítja. Hamarosan mesélő videóban is meghallgatható lesz. Addig is kalandozz velem a lapozató oldalain, a kis lángos nyomában!

Ellátogatunk az állatkert oviba, sütit sütünk Makk Tóbiással, megtudhatjuk hogyan telel a sündisznó, a mókus, a gyík, a denevér, és még sorolhatnám! Elkalauzollak a nagy madárszépségversenyre, amelyben közelebbről is megismerheted a búbos bankákat. Folytatódik Bíborka, a kicsi tündérlány története, a 9. fejezettel, amelyben egy igazi varázserejű csodaalmáról mesélek. Végül elmesélem neked a lusta hörcsög és a szorgos mókus történetét.

Várlak szeretettel! Tarts velem most is és érezd jól magad!

Mesebolygó Lapozgató Nyár 2021 

Letöltés: ITT

Mindjárt az elején megismerkedhetsz egy különleges állattal, az oposszummal. Az oposszumok Észak- Amerikában élnek és bár sokan félnek tőlük, mert hasonlítanak a patkányra, legalább annyian szeretik is őket. Ők pedig már tudják, hogy ez a kedves kis erszényes állat, rengeteg olyan férget pusztít el, ami számunkra számtalan betegséget és kellemetlenséget okoz. Ezért is nevezik az oposszumokat a természet tisztítóinak. A nagyobb gyerekek most is próbára tehetik a szövegértésüket a meséhez tartozó mesekvízben, míg a kissebbek összepárosíthatják az állatok testrészeit a hozzá tartozó kifestőben.

Neked van- e kiskutyád? És tudtad- e, hogy ők is járnak iskolába? Talán most csodálkozol, de ők igenis éppen úgy, ahogyan te, iskolába járnak. Akkor pedig miért nem tudnak olvasni?- teszed fel joggal a kérdést. Hát a "Buksi és a könyvek" című meséből ez is kiderül.

És újból egy verses mese következik a vízről. Gondolkodtál már azon, mi mindent köszönhetünk a víznek? Kerekecske bolygónkon élet sem lenne nélküle!

Más népek meséi sorozatomban, azt mesélem el neked, hogy miért sós a tenger?

A magányos őzike című verses mesém egy igazi szeretet mese, azt az üzenetet közvetíti, hogy ha nem szomorkodunk, még akkor sem, ha egyedül vagyunk, és mindig örülni tudunk a természet szépségének és szeretni tudjuk az életünket, egyszer csak a mi életünkben is megjelenik a szeretet. Lehet, hogy ma csak egy apró madárka képében, de holnap akár százan is lehetnek. A mese után az őzikékről mondok el néhány érdekességet, majd újra egy ügyességi játékban tesztelheted a tudásodat és persze színezhetsz is!

Egy újabb népmesefeldolgozásomban, Király kis Miklós történetét mesélem el. A népmesékben hosszas, viszontagságos út és elképesztő küzdelmek után nyeri el megérdemelt jutalmát a főhős, így van ez most is. Kalandozz te is Király kis Miklóssal, ismerd meg Messzilátót, Messzilépőt és Fázóst, akik az ő legjobb cimborái.

Folytatódnak Bíborka kalandjai két új résszel. Megismerkedhetsz Jenci egérrel, akinek a közreműködésével Marci találkozhat, a kicsi tündérlányokkal. Hellácska, mivel fogtündér, a tejfogáért cserébe teljesíti egy kívánságát. Vajon mit kíván a hajléktalan kisfiú?

Végül pedig tarts velem, nyomozzuk ki Margarettel és Rocco nevű kiskutyájával , hová tűnt Flexi mókus Lelkes Talizmánja! Legújabb meseregényemben egy igazi nyomozó kislány eseteit olvashatod. Szeretettel várlak, tarts velem a jövőben is!

Az afrikai strucc
Kinyomtatható Mesebolygó Foglalkoztató Ügyeskéknek

Kapcsolódó bejegyzések

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.titihajnalka.eu/