MESEBOLYGÓ LAPOZGATÓ NYÁR 2021

 Sajnálom, de az ingyenes időszak lejárt.
Megvásárolható: Google Play
Ha szeretnéd megkapni a lapozgató legújabb számát INGYEN, iratkozz fel a honlapra! Cserébe nem kérek mást csak egy nevet és e- mail címet. Kérlek a feliratkozást az oldalmenüben ( FELIRATKOZÁS ITT) vagy a Feliratkozás/ regisztráció menüpontban végezd,mivel a cikkek fölötti " feliratkozás frissitésekre" nem működik megfelelően, innen nem kapom meg az e- mail címeket.
Köszönöm, hogy követed a munkámat!

A tartalomból:

Mindjárt az elején megismerkedhetsz egy különleges állattal, az oposszummal. Az oposszumok Észak- Amerikában élnek és bár sokan félnek tőlük, mert hasonlítanak a patkányra, legalább annyian szeretik is őket. Ezek az emberek már tudják, hogy ez a kedves kis erszényes állat, rengeteg olyan férget pusztít el, ami számunkra számtalan betegséget és kellemetlenséget okoz. Ezért is nevezik őket a természet tisztítóinak. A nagyobbak most is próbára tehetik a szövegértésüket a meséhez tartozó mesekvízben, míg a kissebbek összepárosíthatják az állatok testrészeit a hozzá tartozó kifestőben.

Kellemes időtöltést!

Kép: wallhere.com

 Neked van- e kiskutyád? És tudtad- e, hogy ők is járnak iskolába? Talán most csodálkozol, de ők igenis éppen úgy, ahogyan te, iskolába járnak. Akkor pedig miért nem tudnak olvasni?- teszed fel joggal a kérdést. Hát a "Buksi és a könyvek" című meséből ez is kiderül.

És újból egy verses mese következik a vízről. Gondolkodtál már azon, mi mindent köszönhetünk a víznek? Kerekecske bolygónkon élet sem lenne nélküle.

Más népek meséi sorozatomban, azt mesélem el neked, hogy miért sós a tenger? 

Kép: wallhere.com

 A magányos őzike című verses mesém egy igazi szeretet mese, azt az üzenetet közvetíti, hogy ha nem szomorkodunk, még akkor sem, ha egyedül vagyunk, és mindig örülni tudunk a természet szépségének és szeretni tudjuk az életünket, egyszer csak a mi életünkben is megjelenik a szeretet. Lehet, hogy ma csak egy apró madárka képében, de holnap akár százan is lehetnek. (Ez a vonzás törvénye gyermek nyelven. ) A mese után az őzikékről mondok el néhány érdekességet, majd újra egy ügyességi játékban tesztelheted a tudásodat és persze színezhetsz is!

Kép: wallhere.com

 Egy újabb népmesefeldolgozásomban Király kis Miklós történetét mesélem el. A népmesékben hosszas, viszontagságos út és elképesztő küzdelmek után nyeri el megérdemelt jutalmát a főhős, így van ez most is. Kalandozz te is Király kis Miklóssal, ismerd meg Messzilátót, Messzilépőt és Fázóst, akik az ő legjobb cimborái.

 Folytatódnak Bíborka kalandjai két új résszel. Megismerkedhettek Jenci egérrel, akinek a közreműködésével Marci megismerheti a kicsi tündérlányokat. Hellácska, mivel fogtündér, a tejfogáért cserébe teljesíti egy kívánságát. Vajon mit kíván a hajléktalan kisfiú?

 Végül pedig tarts velem nyomozzuk ki Margarettel és Rocco nevű kiskutyájával , hová tűnt Flexi mókus Lelkes Talizmánja! Legújabb meseregényemben egy igazi nyomozó kislány eseteit olvashatod. Szeretettel várlak, tarts velem a jövőben is!

Mire jó a meseolvasás?
Az elefántok és a kisegerek

Kapcsolódó bejegyzések

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.titihajnalka.eu/