Mesebolygó Lapozgató 2021 Tavasz

Ha nem iratkoztál fel tavasszal, már csak a Google Playen érheted el a tavaszi számot. A nyári azonban, még elérhető! Ha megszeretnéd vásárolni, kedvcsinálónak, olvass bele itt: Mesebolygó Lapozgató 2021 Tavasz

A tartalomból: 

 Mindjárt az elején egy játékos verses mesének köszönhetően, a Hortobágyra barangolunk, ahol betekintést nyerhetünk a báránykák születésébe. A kedves mese után megismerkedhetsz a bárányok fejlődésével, és még színezhetsz is, amennyiben otthon kinyomtatod a meséhez kapcsolódó színezőt. A nagyobbak próbára tehetik a szövegértésüket a meséhez tartozó mesekvízben. Sok sikert hozzá!

Nem hiányozhat a tavasz érkezésével a vándormadarakról szóló mese sem, ez esetben a gólyákról mesélek ugyancsak rímekben. Kelepelő Kelemen egy fiatal gólyafiú, aki éppen családot szeretne alapítani, azonban a gólyalányok többsége lenézi, amiért nem új fészket készített, hanem szülei öreg fészkét javította ki. Vajon sikerül- e párt találnia? Színezni , kitalálósozni és mesekvízelni ez esetben is lehetőség van.

A Milácska és a téli forgószelek címmel egy bolgár népmesét dolgoztam fel. A történet egy árva kislányról szól, aki nagyon jó barátságban van az erdei állatokkal. A tavasz közeledtével azonban a fagyos Téli boszorkány gonosz tervet eszel ki, hogy megakadájozza a Tavasz eljövetelét. Sikerül is a megvalósítás: a Napot a felhők mögé rejti, eltemeti a házakat hóval és Csiribára, a jó varázslóra, mély álom varázslatot bocsájt. Mivel a faluból senki sem akar elindulni a jó varázslótól segítséget kérni, Milácska vállalkozik a nehéz útra. Útközben azonban a téli forgószelek állják útját, nem beszélve a ravasz fagyos, Téli boszorkányról. Vajon sikerrel jár- e a küldetése során? A meséhez tartozó mesekvízben próbára teheted ismét magadat. Jó szórakozást!

Tudod- e ki is az a Tojáslopkodó Ottó? Hát ő egy rosszalkodó kobold, akit azért hívnak így, mert ellopkodja a kislányok készítette húsvéti hímestojásokat. Egy nap azonban az egyik nagymamának nagyszerű ötlete támad, hogy unokájával közösen jól megleckéztessék...

Lassan már hagyomány, hogy vagy egy népmesét vagy pedig egy Grimm mesét írok át verses mesébe a legújabb Lapozgatóba. Ebben a számban Jancsi és Juliska történetét hoztam, remélem kellemes olvasmánnyá sikerült alakítanom.

Tovább folytatódik Bíborka, a kicsi tündérlány című meseregényem két résszel. És végül egy különleges állatról a kacsafarkú szenderről mesélek, amely mese a nemrég megjelent Barta Andreával közösen megalkotott mesekönyvünkben is szerepel, melynek címe Mesélő Természet. A mesekönyv nemsokára webáruházban is elérhető lesz!

Olvass bele itt: 

A tapolcai hattyúk
A szerencsegyerek, avagy az ördög három aranyhajas...

Kapcsolódó bejegyzések

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.titihajnalka.eu/