Mesebolygó Lapozgató 2020 Tél

Ha télen nem iratkoztál fel, már csak a Google Playen tudod elérni a lapozgatót. Kedvcsinálónak olvass bele: ITT

Megérkezett a tél!! És megérkezett a Mesebolygó Lapozgató téli száma!

Igyekeztem most is különleges, egyedi és szórakoztató meséket hozni, remélem mindenki talál maga és gyermeke számára megfelelőt. 

"Álmosodik már az erdő,

A hidegben elpihen.

A zúzmara kifodrozott

Fát és füvet idelenn."

Indul mindjárt egy verssel a Lapozgató története. Az alkotni vágyóknak ötleteket adok különleges hógömb és Mikulásvirág készítésre, amivel fel is díszíthetik az óvodát vagy a gyerekszobájukat. Ha Mikulásvirág, akkor egy csodás karácsonyi történet, egyenesen Amerikából. Egy nap rábukkantam a Mikulásvirág történetére, amely mindössze 4- 5 mondatban volt megfogalmazva egy anyuka szavaival. Nagyon megtetszett, ezért úgy gondoltam egy szép mesét kerekítek belőle. Remélem általa szebbé tehetem az ünnepi hangulatot.  

Nyuszivárosban nem csak hóemberek készülnek, de  karácsonyfákat is díszítenek a nyuszik. Amikor pedig a városka utcái ünnepi díszben ragyognak, és elérkezik a karácsony este, mindenki megajándékozza azt, akit a legjobban szeret. Tarts velünk te is Nyuszivárosba a nyuszik közzé! A mese végén pedig vár a Mesekvíz, amelynek a seítségével próbára teheted a tudásodat!

A Gazdiképzőben a törpe malackák gondozásához adok tippeket, valamint bemutatom a mikro- malacokat, akik igenis léteznek és tündéri picikék. Ma már nagyon sokan tartanak háziállatként malackákat, hiszen nagyon intelligensek és szobatiszták is, amennyiben metanítják nekik.

Ismeritek Csipkerózsika történetét? Én is szeretem a Grimm meséket, és szívesen készítek feldolgozásokat az általuk begyűjtött mesékből. Az új számban Csipkerózsika történetét szedtem rímekbe, talán így új köntösben még élvezhetőbb. 

Soma és Hó Kelemen története, igencsak egyedi, hiszen a környezetvédelem egyik fontos problémájával foglalkozik, mégpedig a globális felmelegedéssel. Vajon miért nem hullik hó az utóbbi években olyan mértékben, ahogyan azt a gyerekek szeretnék? Ez a mese, választ ad erre a kérdésre. 

Amikor téli virágokról beszélek, nem feltétlenül a jégvirágra gondolok. Sőt még a hóvirágra sem. Vannak egyébb virágok, amelyek díszíthetik a kertünket télen, ha hiszitek, ha nem. Ebből mutatok be néhányat ebben a rovatban. A majmok igencsak mókás teremtmények, de mennyire lehet mókás a melegvízben üldögélő majmok látványa? Ugye, mindjárt el is mosolyogtad magad? MEGHÖKKENTŐ!! rovatomban egy olyan helyre látogatunk ahol mindez maga a valóság!

Az apróságoknak is készültem egy mesével ( 3- 6 éveseknek) és szeretném ezt hagyománnyá tenni. Ez esetben egy mókuskáról mesélek, akinek kistestvére születik és osztoznia kell anyukája és apukája szeretetén. Vajon hogyan viseli?

Vajon milyen lehet az élet Hóországban és kik élnek ott? Megtudhatod a versikémből.

Folytatódik Bíborka, a kicsi tündérlány története, további két résszel, amikor is barátra talál akivel megmentenek egy eltévedt kicsi sárkányt. Ha szereted a tündérmeséket és a jótetteket, akkor tarts velem és kalandozzunk együtt a tündérvilágban.

Még 3 nap és megjelenik a Barta Andreával közösen készített mesekönyvünk. A könyv hamarosan mindenki számára elérhető lesz, addig olvassátok el a benne szereplő kedves karácsonyi mesét: A rút fenyőfa és a jólnevelt bagoly történetét. 

Remélem télen is velem tartasz! Várlak szeretettel! 

 Feliratkozás itt: 

Kitalálós kifestő
Kitalálós kifestő

Kapcsolódó bejegyzések

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.titihajnalka.eu/