A Marmaid Inn fogadó kísérteties titkai

Kép: wikipédia

 A Marmaid Inn fogadó kísérteties titkai

Mermaid Inn, Rye, 1901 körül. Kép: allthatsinteresting.com

A Mermaid Inn egy három csillagos besorolású történelmi fogadó, a Mermaid utcában, Rye ókori városában , Kelet-Sussexben , Anglia délkeleti részén.  Az egyik legismertebb fogadó Délkelet-Angliában, amit a 12. században építettek,  s amely hosszú, viharos történelemmel rendelkezik. Mermaid Innben kalózok, gengszterek és még I. Erzsébet királynő is otthont kapott. Egyesek szerint a fogadóban ma is látni lehet néhányat közülük - igaz  szellem formájában.

Nem meglepő, hogy ennek a 15. századi angol kikötői hotelnek, amelyet egykor csempészek és kalózok uraltak, oly sok titka van.

 Mermaid Inn valamikor a 12. vagy a 13. században épült, a kőpince eredete egészen 1156-ra nyúlik vissza. A fogadó elsődleges fénykorában népszerű volt  főzött söréről és az olcsó szállásról - csupán egy fillérbe került egy éjszaka.

1377-ben a franciák szinte az egész Rye városát leégették.

A jelenlegi épület 1420-ból származik, és 16. századi kiegészítésekkel rendelkezik Tudor stílusban, ám az 1156-ban épített pincék fennmaradtak.  A fogadónak szoros kapcsolata volt a hírhedt csempészek Hawkhurs Gangjával , akik az 1730-as és 1740-es években az épületet hadiszállásként használták. A banda hírhedt erőszakkal  terrorizálta Anglia délkeleti részét 1735-től 1749-ig , és megfélemlítették a fogadó  vendégeit azáltal, hogy az asztalra kihelyezett töltött fegyvereik társaságában ittak. A csempészek egy csoportja állítólag kísérti ma is a fogadót.

Rye ebben az időszakban virágzó kikötő volt.

Az ilyen tengerparti városok, amelyek  szinte a víz által teljesen körül voltak véve , szövetséget hoztak létre a korona katonai és kereskedelmi céljaira. Fő kötelezettségük az volt, hogy hajókat biztosítsanak a király szolgálatához. Cserébe a kikötővárosok adómentességet élveztek. Rye így a csempészet melegágyává vált. A csempészek teát, dohányt, selymet és szeszes italokat szivárognak be a 18. századi Angliába, és bár sokan voltak, minden trükköt be kellett vetniük céljuk elérése érdekében, hiszen a tisztviselők elkobozták a csempészárukat, amikor csak tehették.

A Hawkhurst banda az 1747-es Poole-i támadásnál. Kép: E. Keble Chatterton / Wikimedia Commons

 Rengeteg titkos alagút van itt , beleértve a pincéket, a pénzverdéket, az utcákat, amely párhuzamos a Mermaid Street északi részével. Az alagút végén lévő forgószekrényt az Olde Bellben a banda használhatta egy gyors meneküléshez.

A Mermaid Inn jelenleg Judith Blincow és Robert Pinwill tulajdonában van, akik 1993-ban vásárolták meg.  1982 végén a fogadó külsejét felhasználták a Monty Pyton utáni  Sárgabarlang filmben , a szomszédos templomtér és a hírhedt macskaköves Mermaid utca mellett, amely a fogadóhoz vezet. 

Leghírhedtebb kísértetei: 

A mellékelt videó felvételt t a Mermaid Inn Rye 19. szobájában, 2009. május 5-én, kedden filmezték.

 Az 1-es szobát állítólag egy fehér vagy szürke hölgy kísérti ( James), aki a kandalló mellett ül a széken. A vendégek arról számoltak be, hogy mire reggel felébrednek,nedvesen találják a ruhákat a széken, annak ellenére, hogy a szék közelében nincsenek ablakok vagy csövek.

A Sun Online legénysége a Mermaid Innben maradt, miután a szállodát a Most Haunted című epizódban látta . Felállítottak egy kamerát, hogy rögzítsék a híres önellátó széket éjszaka. "Reggel  megpróbáltuk lejátszani a felvételeinket, de a képernyőn utasítást kaptunk a" kazetta újbóli behelyezésére ".

A 10. szobát (Fleur de Lys) állítólag egy ember szelleme kísérti, aki félelmetes jelenésével rémisztgeti a vendégeket amikor megjelenik a fürdőszoba falán.

A 16. szoba  állítólag egy olyan párbaj színhelyéül szolgált, amelyben egy ismeretlen időpontban, két ismeretlen eredetű férfi vett részt. Miután a közeli helyiségeken át harcoltak, az egyik embert megölték, behúzták a szomszédos helyiségbe, és egy csapóajtón keresztül ledobták a mélybe. Azóta is ezen a helyen, az éjszaka közepén sok megmagyarázhatatlan rendellenességet észleltek . Egy alkalommal például egy alkalmazott a kandalló felé hajolt, mire a szoba másik végén a polcon lévő összes üveg leesett. Szegény annyira megrémült, hogy azon nyomban fel is mondott.

Azt mondják, hogy a fogadóban egy szobalány szelleme kísért(Elizabethan) ; ő volt a Hawkhurst Gang csempész barátnője, akit a bandatársai megöltek, mivel attól tartottak, hogy túl sokat tud, és ki fogja adni őket.

A 17. szobát (Kingsmill) Thomas Kingsmillről, a fogadót lakó Hawkhurst csempészről nevezték el. Azt állítják, hogy egy nő szelleme kísért itt, akiről azt mesélik, hogy a Hawkhurst banda alapítója, George Gray felesége volt. Több szemtanú szerint,  egy hintaszéken kísért a szobában. A vendégek az éjszaka közepén felébredtek, és láthatták, hogy a szék önmagában ring, mialatt jéghidegnek találták a helyiséget. A széket végül eltávolították a szobából, mert oly sok zavart okozott a vendégek között.

A 19. szobát (Hawkhurst) egy úriember kísérti, régimódi ruhákban. Az egyik amerikai vendég arról számolt be, hogy látta őt az ágy végén ülni. Félelmében az éjszakát a szomszédos szobában töltötte, a fejét eltakarva.

Judith Blincow, aki a fogadó tulajdonosa és 1980 óta dolgozik ott, kijelentette:  "Bár én személyesen nem láttam szellemeket,  találkoztam néhány nagyon meggyőző és rémült vendéggel." 

Ébredés
A világ legdrágább kávéja: Black Ivory Coffee ( Fe...

Kapcsolódó bejegyzések

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.titihajnalka.eu/