Kenya: Giraffe Manor Hotel , avagy a Zsiráf- kastély

 Kenya: Giraffe Manor Hotel , avagy a Zsiráf- kastély

 Gondolnád, hogy létezik egy ilyen hely?? Egy szálloda, ahol a zsiráfok körüljárják az épületet, és a vendégekkel reggeliznek, sőt puszit adnak. A Zsiráf - kastély nem csupán legenda, hanem garantált valóság.

A kenyai Zsiráf Központot az afrikai veszélyeztetett vadon élő állatok alapítvány (AFEW) hozta létre, a veszélyeztetett Rothschild zsiráfok megmentésére és tenyésztésére. A zsiráfok gyakran meglátogatják a szállodát, és együtt falatoznak a vendégekkel. A központ megőrizte a zsiráfok eredeti érintetlen élőhelyét, biztosítva számukra a megfelelő életkörülményeket. A területén egy másfél kilométeres tanösvényt is kialakítottak, mely keresztülvezet a szomszédos Ololua és Ngong hegyvidéki erdőkön.

Ha itt szállsz meg valószínűleg korán reggel láthatod a zsiráfokat a második emeleti hálószoba ablaka felé bámulni, és a reggeli során nem szégyenlősködnek, a reggeliző helyiség ablakain keresztül be is néznek, szó szerint értve a dolgot, és várják, hogy megkínáld őket. Ez a tulajdonos által üzemeltetett, skót kastély, 1932-ben épült. Itt úgy érezheted magad, mint egy hétvégi vendég egy vidéki birtokon.

 A Zsiráf-kastély egyik legfontosabb pozitív vonása a maga az épület, amelynek megépítése az 1930-as évekre nyúlik vissza, és egy olyan építészetet mutat be, amely a kelet-afrikai európaiak kezdetére emlékeztet. A kastélyban a hagyományos elegancia találkozik a modern kényelemmel. Az antik bútorokkal berendezett szálloda luxus körülményeket biztosít a vendégek számára. A kedves menedék Jock és Betty Leslie-Melville tulajdonosok otthona, akiknek egész életen át tartó törekvése a veszélyeztetett zsiráffaj megőrzése.

Nyolc Rothschild zsiráf állományuk van, akik hajlamosak reggelenként és esténként a kastélyba látogatni, hogy üdvözöljék a vendégeket, és elfogadjanak néhány harapnivalót, mielőtt elindulnak a 140 hektáros védett területet bejárni.

A gyönyörű ősparkban lévő Zsiráf Központ húsz kilométerre található Kenya fővárosától, Nairobitól, ahol számos különleges zsiráf él. A több hektáros park területén nem csak zsiráfok, hanem elefántok, orrszarvúk, valamint több mint 180 madárfaj él. A Giraffe Manor területén működik egy elefánt árvaház is, ahol magára hagyott elefánt és orrszarvú bébiket mentenek meg, és gondoznak önkéntesek. A látogatóknak lehetőségük van a megnézni az elefánt bébik reggeli fürdetését és etetését is.

Forrás: egyptiangeographic.com


Kép: egyptiangeographic.com
Kép: egyptiangeographic.com
Kitalálós kifestő
A Cirkusz
 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.titihajnalka.eu/