800 000 tulipánt kényszerültek levágni a japán Sakurában

Kép: jw-webmagazine.com

A Sakura Tulipán Fesztivál 

 A cseresznyevirágok mellett még sok más gyönyörű virág nyílik tavasszal Japánban. A Sakura Tulipán Fesztivál a legnagyobb tulipánfesztivál Tokió körül, több mint 800 000 színes tulipánvirággal.

 Kanto térségének legnagyobb tulipánmezője a Sakura Oldness & Open Space területén található, Sakura városában, a Chiba prefektúrában. A fesztivál számos rendezvényt kínál, mint például a népviseleti ruhák kölcsönzése, tulipánszedés, orgona előadás és néhány helyi ételeket és ajándéktárgyakat kínáló standok. 

Ezenkívül az Inba-tó is itt helyezkedik el, amelyen hajókirándulás is rendelkezésre áll a fesztivál ideje alatt. Ez egy tökéletes kirándulási lehetőség tavasszal, ahol megcsodálható a kellemes időjárás, a gyönyörű virágok és a természet egyaránt.

 A japán Sakura város évente megrendezi a Sakura Tulipán Fsztivált. Ez egy olyan ünnep, amelyet a tulipánvirágzásnak szenteltek. Minden évben tucatnyi ember gyűl össze a Sakura Furusato téren, és legelteti a szemét a csodálatos, színes tulipán tengeren, mely egy autentikus holland szélmalmot ölel fel, amelyet a Japán és Hollandia közötti 400 éves barátság emlékére építettek. 

Az április 16-án bejelentett országos rendkívüli állapotnak megfelelően a kormány határozottan felszólította a lakosokat, hogy maradjanak otthon, a fesztivál a pandémia miatt elmarad.

A koronavírus nem akadályozta meg a tulipánok virágzását , és ez igencsak csalogatta az embereket. A fesztivál lemondása és a tér bezárása ellenére is néhányan  úgy döntöttek, hogy  megszeretnék nézni a tulipán tengert.

Sakura városi tisztviselői szerint legalább 400 embert láttak a Furusato téren április 11-én  akik megszegték a tilalmat. Ez volt az utolsó csepp a pohárban.  Sajnos mivel nem lehetett fizikailag bezárni a területet, így aztán néhány nappal később a hatóságok úgy döntöttek, hogy eljött az ideje a B tervnek - s az egész téren levágták a virágokat. Ez azt jelentette, hogy megsemmisítettek körülbelül 800 000 tulipánt.

A tisztviselők elmondták, hogy ez nem volt  könnyű döntés, de a nagyobb jó érdekében meg kellett hozni. Ha nem így tettek volna, még mindig fennállna annak a veszélye, hogy az emberek összegyűlnek és így fertőzik meg egymást a koronavírussal.

Kép: boredpanda.com
Tavaszi üzenet
Csigabiga dal
 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.titihajnalka.eu/